lu.se

Avdelningen för högskolepedagogisk utveckling

Humanistiska och teologiska fakulteterna | Lunds universitet

Utvecklingskonferens 17

Jubileum! LU’s pedagogiska utvecklingskonferens firar 10 år!

Den 23 november 2017 hålls Lunds universitets sjätte pedagogiska utvecklingskonferens.

Välkommen till en hel dag att låta dig inspireras av kollegor från hela universitetet som jobbar med att undervisa. Konferensens innehåll formas av det utvecklingsarbete som enskilda lärare, bibliotekarier och andra bedriver inom ramen för sin undervisning vid Lunds universitet.

Vi firar i år konferensens 10-årsjubileum och detta är även en del av Lunds universitets 350-årsjubileum under temat "Framtidens universitet". Konferensen kommer därför bl.a. att handla om vilka visioner vi har för utvecklingen av vår undervisning framöver. Men även om mycket annat!

Målgrupp för denna konferens är ALLA med pedagogiska uppdrag – lärare, forskarhandledare, studievägledare, studierektorer, utbildningsadministratörer, utbildningsledare, osv.

Keynote är Ray Land, professor vid University of Durham, UK: "Threshold Concepts and Troublesome Knowledge: a transformational approach to learning" (abstrakt här (PDF), presentation av Ray Land här (PDF)).

Det färdiga programmet finns här (PDF)!

Att delta i konferensen är gratis! Konferensen hålls på svenska och engelska. Konferensen är i första hand till för anställda vid Lunds universitet, men anställda vid andra lärosäten är välkomna att delta i mån av plats.

VAR? Konferensen kommer att hållas på LUX och SOL, med inledning av rektor Torbjörn von Schantz i LUX aula
NÄR? 23 november 2017 med registrering från kl. 08.30

Anmälan till konferensen är nu stängd.

Lunds universitet genomför sedan 2007 denna universitetsgemensamma högskolepedagogiska utvecklingskonferens vartannat år. I år är det alltså jubileum  - 10 år sedan den första hölls! Detta kommer vi naturligtvis att uppmärksamma särskilt.

Huvudansvarig för konferensen är Utbildningsnämnden vid Lunds universitet. Själva genomförandet av konferensen roterar runt bland fakulteterna. 2017 är det HT-fakulteterna som står för värdskapet och de genomför konferensen tillsammans med Avdelningen för högskolepedagogisk utveckling (AHU).

Varmt välkomna!
Organisationskommittén

Kontaktperson: Johanna Bergqvist Rydén