Workshoppar Video

Här hittar du en översikt över videoworkshoppar vi ger.

Kom igång med Studio!

Studio är videoverktyget som finns i Canvas. Det är lätt att använda. Även du som inte har Canvas som lärplattform kan använda Studio. Du hittar Studio genom att logga in på canvas.education.lu.se  med ditt Lucat, klicka på ikonen för Studio i den vänstra navigeringen. Vi erbjuder en självstudiekurs i Canvas och genomgångar av Studio i Zoom. Du hittar alla tillfällen i Canvas, i kalendern. Välkommen att delta! Studio - Kom igång med video i Canvas.

Kom igång med LU play!

LU play kommer att avvecklas under våren 2021 och används främst på fakulteterna för Juridik och Medicin. Den 31 maj 2021 stängs LU play för alla förutom Juridiska fakulteten. Du kan vid behov beställa en workshop där vi går igenom grunderna med LU play. Du får prova på att skapa video med klienten Kaltura Capture direkt i LU play, samt får tips och råd om hur du enkelt kan dela med kollegor och publicera din video i din kurs. Kontakta Staffan Lindström för att beställa en skräddarsydd workshop för dig och dina kollegor.

Prova på green screen & teleprompter

Att spela in en proffsig video behöver inte vara svårt, men det finns en första gång för allting! Här får du prova på i trygg miljö med stöd av vår tekniker. I workshoppen får du bl a agera framför kameran och träna på att berätta från ett kort manus som du skickat in i förväg.

Kom igång med Zoom!

För dig som inte provat att använda Zoom eller undervisa med e-mötesverktyg tidigare. Vi går igenom hur man skapar och bjuder in till ett möte, hur det fungerar med ljud och bild samt vilka verktyg du kan använda för att presentera, kommunicera och skapa interaktivitet i ditt möte.Välkommen att anmäla dig till våraöppna workshoppar!

Kontakta Staffan Lindström om du behöver hjälp.