LU Play

LU play läggs ned 31 maj 2021!

LU play stängs den 31 maj 2021 för alla förutom Juridiska fakulteten. Du som har videor i LU play behöver föra över dem till Studio. Här är guider för hur du laddar ner video från LU play och hur du sedan laddar upp dem till Studio.

Studio

Studio är videoplattformen du ska annvända i stället för LU play. Studio finns integrerat i Canvas, men är öppet för alla med ett Lucat-ID.

Du kan enkelt spela in, publicera och dela video genom Studio i Canvas. Dessutom har Studio en lättanvänd och välfungerande automatisk textningsfunktion!

Mer information om Studio hittar du på den universitetsgemensamma webben om Stöd för digital undervisning och i denna självstudiekurs i Canvas.

LU play - fram till 31 maj 2021

Med LU play kan du skapa och dela media för lärande och undervisning med dina studenter direkt i din kurs på din lärplattform. Du hittar LU plays funktionalitet i lärplattformarna Moodle vid Medicinska fakulteten fram till 31 maj 2021, och i Blackboard vid Juridiska fakulteten.

Vilka funktioner finns i min lärmiljö?

Funktionaliteten varierar något mellan lärplattformarna, men viss basfunktionalitet är gemensam såsom att ha ett eget privat bibliotek för dina videor och att själv eller i lärarlag kunna publicera till ett kursbibliotek så att bara studenterna på din kurs ser videorna. I en del lärplattformar kan du även infoga video direkt i löpande text så att du kan ha video i forum, uppgifter, meddelande osv.

Du kan skapa videor med bara dig i bild, spela in din skärm eller spela in bara ljud. Du kan också göra en interaktiv video baserad på en PowerPoint. Det går även att lägga till YouTube-videor och bygga in Quizzar (funktionaliteten är under utprovning).

Du kan ladda upp videor skapade med andra program, dela dem med kollegor, tagga dem så att de blir sökningsbara.

Vem kan se mina videor?

Videorna du skapat och laddat upp hamnar i ditt eget privata mediabibliotek. Detta är kopplat till din LUCAT-adress. Om du har kurser på flera av de anslutna lärplattformarna så kan du, när du loggar in, nå ditt privata mediabibliotek ifrån dem alla. Från respektive kurs och lärplattform kan du därefter publicera och dela din video med dina studenter.

Hur hittar jag till LU play?

Det fungerar på olika sätt på olika lärplattformar. Om du inte hittar funktionaliteten direkt när du loggat in så kontakta ansvarig för din lärplattform (se kolumn till höger). Videor som är skapade och uppladdade i mediaportalen kommer även att kunna nås inne ifrån lärplattformarna.  Du hittar portalen här: play.education.lu.se

Så här gör du - en snabbgenomgång av LUplay

Nicolette Karst (vik. systemförvaltare)
+46 46 222 33 39

Problem eller frågor? Kontakta servicedeskluse

LU play i din lärplattform

Funktioner för att skapa, ladda upp och dela video finns i lärplattformarna Moodle vid Medicinska fakulteten och Blackboard vid Juridiska fakulteten. Varje lärplattform har support via LU Servicedesk och därefter en ansvarig kontaktperson, se nedan.

Lärplattformen Canvas har ett inbyggt videoverktyg, Studio. Information om och introduktion i Studio ges på Canvas i form av kurser/workshoppar och online support i Zoom. Se canvaskursen Studio - Kom igång med video i Canvas.

moodle

LU Servicedesk Tel. 046-222 90 00 servicedeskluse Öppettider måndag-fredag, kl 8-17 Vid kontakt ange LU play i Moodle vid medfak Kontakt om hur man använder LU play i Moodle: Magnus Hovde
+46 46 222 18 81

Blackboard

For information about how you at the Faculty of Law can teach with LU play in Blackboard, please contact:  Stefan Bengtsson,+46 46 222 11 23