lu.se

Avdelningen för högskolepedagogisk utveckling

Humanistiska och teologiska fakulteterna | Lunds universitet

Workshops

Här är vårens workshops i AHUs videostudio! Du kan också kontakta Staffan Lindström och beställa en skräddarsydd workshop för dig och dina kollegor utifrån förslagen nedan. Klicka på respektive länk för att anmäla dig!

Kom igång med LU play

En workshop där vi går igenom grunderna med LU play. Du får prova på att skapa film med klienten CaptureSpace direkt i LU play, samt får tips och råd om hur du enkelt kan dela med kollegor och publicera din film i din kurs.

16 april, kl. 13.30-16

15 maj, kl. 13.30-16

Prova på Greenscreen & Teleprompter

Att spela in en film behöver inte vara svårt, men det finns en första gång för allting! Här får du prova på i trygg miljö med stöd av vår tekniker. I workshopen får du bl a agera framför kameran och träna på att berätta från ett kort manus du skickat in i förväg.

Kom igång med Zoom!

För dig som inte undervisat med e-mötesverktyg tidigare. Vi går igenom hur man skapar och bjuder in till ett möte, hur det fungerar med ljud och bild samt vilka verktyg du kan använda för att presentera, kommunicera och skapa interaktivitet i ditt möte.

2 maj, kl.13.30-16

14 maj, kl. 13.30-16 FULLBOKAD

 

Från Adobe Connect till Zoom

För dig som tidigare undervisat med Adobe Connect. Vi går igenom och diskuterar övergripande skillnader mellan Zoom och Connect - hur man ska tänka kring sitt undervisningsupplägg och hur verktygen skiljer sig åt när man som lärare vill presentera, kommunicera och skapa interaktivitet i storgrupp och utbrytningsgrupper.

Har du spelat in mycket film i Adobe Connect och är osäker på hur du ska spara din film, nu när Adobe Connect ska avvecklas? Här visas också hur du går tillväga för att exportera din film och hur du laddar upp och publicerar på nytt i LU play. (Längst ner på den här sidan finns en film som beskriver hur det går till att exportera film från AC till din egen dator.)

Kontakta Staffan Lindström om du behöver hjälp!

Lokal vid samtliga tillfällen: O114 hos AHU i MNO-huset.